Rejeomelet med grøntsager
1 løg
2 fede hvidløg
2 stilke bladselleri
1 squash
1 rød peberfrugt
1 spsk. olie
15 g. smør
5-6 æg
1 spsk. hakket oregano
Salt
Peber
3-400 g. rejer
Løg og hvidløg hakkes fint. Skær bladselleristilkene i skiverne, og skær squash og peberfrugt i tern. Svits alle grøntsagerne på en pande i olie og smør ved ikke for stærk varme. Pisk æggene sammen med oregano, krydderier og halvdelen af rejerne. Fordel grøntsagerne jøvnj over pandens bund og hæld rejemassen over.
Dæmp varmen og lad omeletten stivne. Pynt med resten af rejerne.
Bulgursalat med citron og forårsgrønt
6 dl. vand
1 tsk. salt
250 g. grov bulgur
Bulguren koges i 12 min. og trækker i 12 min. under låg.
1 ds. kikærter
100 g. tørrede abrikoser, i små tern
300 g. sukkerærter, i halve
300 g. fine ærter
50 g. ristede pinjekerner
200 g. feta
3 dl. persille
1 spsk. olie
1 spsk. fintrevet citronskal
3 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
Peber
Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe godt af. Vend kikærterne sammen med abrikoserne, sukkerærter og de øvrige ingredienser. Vend bulgur i og smag til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar