Kødsovs
300 g. hakket oksekød
1 spsk. olie
2 løg
1 fed hakket hvidløg
1 dl. boullion
4 spsk. tomatpuré
1 spsk. hakket frisk basilikum
Salt
Peber
Svits kødet, løg og hvidløg. Tilsæt boullion, tomatpuré, basilikum, salt og peber, og lad det småkoge et par minutter.
Fyld
300 g. kartofler
250 g. tomater
1 aubergine
Skær auberginen i skiver, salt dem og lad dem trække lidt. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Skær tomaterne i skiver.
Ostesaucen
2½ dl. mælk
1½ spsk. mel
125 g. revet ost
Salt
Peber
Pisk den kolde mælk og mel sammen i en gryde og varm det op under omrøring, til det jævner. Tag gryden fra varmen og rør osten i. Smag til med salt og peber.
Kom kødsovs, kartoffel-, aubergine- og tomatskiver lagvis i et ovnfast fad. Hæld ostesaucen over og læg låg eller staniol løst over fadet. Sæt det i ovnen på nerderste rille i ca. 1 time ved 180 grader.
Tag låg eller folie af og sæt varmen op til 200 grader. Bag retten færdig i ca. 10-15 min. til overfladen er gylden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar