torsdag den 26. august 2010

Indbagt laks med spinat, dilddressing og rødkålssalat

Indbagt laks med spinat
1 laksesteak pr. person
Spinat (optøet)
Butterdejsplader

Skær 2-3 cm. lange snit på tværs af hver butterdejsplade. Læg laksen på en bageplade (med bagepapir). Fordelen spinaten oven på laksen (knug først vand ud af spinat). Spænd et butterdejsnet over laksen og læg enderne ind under fisken.
Bag fisken i ca. 20 min. ved 180 grader.

Dilddressing
400 g. creme fraiche
1 spsk. mayonais
Salt
Peber
Frisk dild
Citronsaft

Det hele blandes

Rødkålssalat
1/4 rødkål
1 tsk. groft salt
2 store appelsiner
50 g. hasselnødder
Peber

Snit kålen i fine strimler - eller riv den. Drys med salt og lad kålen trække i ca. 30 min. Skræl appelsinerne med en kniv, så den hvide hinde også fjernes. Skær appelsinerne ud i fileter ved at skære med en skarp knic mellem hinderne. Skær appelsinerne hen over skålen med rådkål, så saften opsamles. Kom appelsinfileterne i skålen. Tilføj hasselnøddeflager og smag til med peber.

Server (gerne nye) kartofler til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar