ENDNU en æbletærte - det er sørme noget vi kan lide :)
Dej
300 g. mel
200 g. smør
100 g. sukker
1 æg
Ælt dejen sammen og del den i to lige store dele, som trykkes flade med hånden. Stil den på køl i 1 time med film mellem lagene.
Fyld
5 store madæbler - ca. 800 g. i alt
125 g. sukker
2½ spsk. mel
1 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. revet muskatnød
Saft fra ½ citron
40 g. smør i tern
1 tsk. rørsukker
Mens dejen står på køl skrælles æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver på 2-3 mm. Vend dem i citronsaft. Bland i en anden skål resten af ingredienserne til fyldet.
På et melet bord rulles nu den ene dejplade ud, så den er en smule større end tærteformen. Fordel æblerne og resten af fyldet hen over. Rul den anden dej ud og læg den på toppen af fyldet. Når "låget" er kommet på lukkes kanterne med fingrene. Skær 4 brede snit i låget. så dampen kan komme ud. Pensl med vand og drys med rørsukker.
Bag tærten ved 200 grader i ca. 45 min. og server med creme fraice.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar