Burgerboller
2 æg
2/3 pakke gær
2½ dl. mælk
1 dl. vand
2 dl. grahamsmel
Ca. 750 g. pizzamel
2 tsk. fint salt
1 tsk. honning
75 g. blødt smør
1 spsk. olie
Lyse sesamfrø
1. Pisk æggene sammen og tag 1/3 fra til pensling. Rør gæren ud i æg, mælk og vand. Kom grahamsmel i og så meget hvedemel, at dejen mageligt kan piskes med håndmikser. Tilsæt salt og honning. Pisk så det bløde smør i og tilsæt så meget mel, at dejen lige akkurat kan slippe.
2. Form dejen til en kugle og vend den i 1 spsk. olie i en skål. Læg film på overfladen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
3. Lt dejen igennem og del i 16 stykker. Tril til boller og tryk/ryl så de blliver ca. 16 cm. i diameter. Læg dem på bagepapir på to plader og lad dem efterhæve i ca. 20-30 min. et lunt sted.
4. Pensl med resten af ægget pisket med en spsk. vand og drys med sesamfrø. Sæt de to plader lige over og lige under midten af ovnen. Kyl 1 dl. isvand på ovnbunden og bag bollerne ved 200 grader ved varmluft. Byt pladerne rundt efter 10 min. Køl af på rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar