8 personer
1 kylling på ca. 1,2 kg.
Olie
120 g. løg
1 helt hvidløg
1 kvist frisk timian
Lidt mel
1 dl. hvidvin
1 dl. hønse- eller grøntsagsboullion
12 sorte oliven, afdryppede
1 lille tsk. finthakket basilikum
1 lille tsk. finthakket purløg
1 lille tsk. finthakket bredbladet persille
Partér kyllingen i 8 stykker og krydr dem med salt og peber. Del hvidløget i fed, men bevar skallen på hvert fed. Den vil beskytte hvidløget mod at brænde på. Opvarm olien på en pande og brund kyllingestykkerne sammen med hvidløgsfeddene. Kyllingestykkerne skal være gyldne på alle sider, og hvidløgsfeddene skal være bløde. Tag både kyllingen og hvidløgsfeddene op af panden, efterhånden som de bliver brune. Pil hvidløgsfeddene og purer dem.
Opvarm olie i en gryde, evt. olien fra kyllingestykkerne. Hak løget og kom det i sammen med timian. Dæmp varmen, løg låg på og steg, til løget er blødt. Husk at komme salt i til løget.
Kom kyllinge stykkerne ned til løget, når det er godt stegt. Rør melet i og svits lidt. Hæld hvidvin i ved kraftig varme, så den fordamper. Lad det koge lidt ind uden låg. Kom hvidløgspureem og så meget boullion i gryde, at kyllingen næsten dækkes af den. Lad kyllingen snurre under låg i ca. 20 min. Tag gryden af varmen og kom oliven, purløg, basilikum og persille ned til kyllingestykkerne. Vend godt rundt med en grydeske, så urterne giver smag til saucen.
Fyldte tomater
2½ dl. parboiled ris
8 tomater
2 løg
2 gule peberfrugter
½ tsk. salt
Frisk basilikum
Kog risene. Skær låg af tomaterne og udhul disse - gem indmaden. Skær løg og peberfrugt i små tern og svits kort i en gryde. Indmaden fra tomaterne tilsættes sammen med basilikum, salt og peber. Tilsæt til sidst ris og rør rendt mens blandingen koger kort op.
Fordel blandingen i tomaterne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min. Drys evt. pinjekerne og ost ovenpå.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar