torsdag den 26. august 2010

Fastelavnsboller

18 stk.
50 g. gær
½ dl. vand
2 dl. mælk
1 æg
2 spsk. olie
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
500 g. hvedemel
½ tsk. kardemomme (kan undlades)

Kagecremen som er brugt her er i pulverform :)

Lun vand og mælk i en gryde, hæl det i en skål og rør gæret ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage), og ælt dejen godt. Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
Slå dejen ned og ælt den godt igennem. Del dejen i to lige store dele. Rul hver del til en firkant på 30x30 cm. Del hver firkant i 9-10 lige store firkanter. Læg 1 tsk. kagecreme og/eller marmelade på hver firkant og saml de fire hjørner.
Luk bollerne godt omkring cremen ved at trykke kanterne sammen. Sæt bollerne på en plade med lukningen nederst. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min.
Pensel dem med sammenpisket æg eller kaffe. Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i 12-15 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar