torsdag den 26. august 2010

Kalkunbryst i butterdej med kikærtesalat

Kalkunbryst i butterdej
1 hel kalkunbryst
1 rød peberfrugt
1 rødløg
3 fede hvidløg
1 pakke bacon i tern
1 pose revet ost
Butterdej
Lidt olie
Peber
Salt
4 tsk.timian
3 tsk. paprika

Skær peberfrugt, rødløg og hvidløg i tern og put dem i en skal sammen med bacon. Bland det sammen med timian, paprika, salt og peber. Tilsæt lidt olie.
Skær nogle dybe riller i kalkunbrystet ca. for hver 3. cm. Kalkunbrystet lægges over på den udrullede butterdej. Fyldet stoppes ned i rillerne og resten oven på sammen med revet ost.
Butterdejen lukkes om kalkunbrystet og der kan puttes yderligere krydderier på.
Tilberedes i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min.

Kikærtesalat
330 g. tørrede kikærter
1 lille agurk
2 tomater
1 lille rødløg
3 spsk. frisk persille
60 g. sorte oliven
1 spsk. citronsaft
3 spsk olie
1 fed hvidløg
1 tsk. honning

Læg kikærterne i blød i rigeligt vand natten over. Hæld vandet fra og kog ærterne i frisk vand i 25 min. Afdryp kikærterne i en sigte.
Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i ½ cm. tykke skiver. Snit tomaterne i tern og hak løget fint. Bland det hele i en skål sammen med persille og oliven.
Ryst en dressing af olie, citronsaft, hvidløg, honning, salt og peber. Hæld dressingen over salaten og vend det rundt.
Salaten har godt af at trække i køleskabet, men den skal serveres ved stuetemperatur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar