mandag den 31. januar 2011

Menuen d. 22.01.2011 i Esbjerg

Stod på Indisk buffe fra "Flere suveræne salater og brillante buffeter"

Indiske deller med Indisk inspireret kartoffelsalat, melontzatziki(som blive det en alm. tzatziki), salat med krydrede nødder og chapati(brød).

Indiske deller (6-8 person, ca.25 små frikadeller)

500g. hakket oksekød(eller lam)
2 fed finthakket hvidløg
2 spsk rasp
1 æg
1 dl yoghurt netural
1 spsk garam masala(eller karry)
1 stort nip cayennepeber
1tsk salt
smagsneutral olie til stegning

Bland alle ingredienserne. Sæts i køleskabet i min ½ time. Form farsen til små frikadeller ved hjælp af en spiseske, som løbende dyppes i fedtstoffet på panden. Steg frikadellerne ved middelstræk varme i ca. 12-15 min.

Salat med krydrede nødder

200g blandede grønne salat
100g nødder efter eget valg. fx valnødder, hasselnødder, mandler, pinjekerner, cashewnødder...
1½ tsk stødt spidskommen
1½ tsk stødt koriander
1½ gurkemeje
1 stor nip chilipulver eller cayennepeber
2 spsk honning
salt

Dressing
1 spsk olie
1spsk friskpresset citronsaft
1 fed finthakket hvidløg
salt

Skyl salaten, bræk den i mundrette stykker. Rist nødderne på en tør, hed pande, tag panden af varmen, og tilsæt krydderier og salt. På varmen igen, tilsæt honning, og varm igennem. Hæld nødderne på en tallerken i et lag og afkøl.
Bland dressing. Skil nødderne ad med fingerne og bræk/hak evt. de største over. Ved serveringen vend dressing i salaten og fordel nødderne over.

Melontztzik

1 kg sød moden melon. fx. honning-, galia-, netmelon
300g græsk yoghurt 10%
1 fed hvidløg
1 tsk friskpresset citronsaft
2 spsk hakket frisk mynte
salt og peber

Skær skrællen af melonen, udkern den, og skær den i bittesmå terninger. Bland med de øvrige ingredienser og smag til.

Indisk inspireret kartoffelsalat

700g små kartoffel
500g blomkål
1½ spsk garam masala(eller karry)
3 spsk olie
125 g cherrytomater
300g friske ærter i bælg
1½ spsk friskpresset citronsaft
1 dl youturt natrurel(eller spsk citronsaft mere)
evt. 40g ristede cashewnødder
salt og peber

Skær blomkål i mindre stykker på ca. 3*4 cm. Skrub kartofler, halver dem, vend dem i olie, garam masala og salt, og bag dem med skræl sammen med blomkål i en bradepande med bagepapir ved 225 grader varmluft i ca. 20min, til alt er gyldent og mørt. Vend rundt i bradpanden undervej.
Halver cherrytomaterne, og bælge ærter. Bland yoghurt og citronsaft i kartoflerne. Ved serveringen vend tomater, ærter og evt. hakket nødder i og smag salaten til.

Chapati(indisk fladbrød til 8 stk)

200g hvedemel
50g grahamsmel(eller groft speltmel)
1 tsk salt
1 spsk olie
ca. 1½ dl vand

Sigt melet, bland med salt, lun olien i en gryde, og ælt den i. Tilsæt kold vand lidt ad gangen, til du får en smidig dej. Ælt i 5 min, til den ikke klister mere. Lad dejen hvile ved stuetemperatur under plastfolie i 1-2 timer.
Lav 8 boller ud af dejen. Rul dem til flade pandekager(max 3mm tykke), og steg dem i ganske lidt oile(pensles ud over panden) ved lav til middel varme i ca. 2-3 min på hver side. De skal være gennembagte og lyse som muligt. Kan evt. pensles med olie på begge sider lige efter stegningen.


God arbejdslyst og velbekomme.

1 kommentar:

  1. Ved godt at misundelse er en grim ting, men uhm hvor lyder det godt...og hvor ville jeg dog gerne have været der :)

    SvarSlet